Uusia Blogeja

Blogeja nousee kuin sieniä sateella. Onneksi, vaikka monet eivät ole ihan ruokasieniä, ei mukana ole tappavan myrkyllisiäkään. Tässä otanta muutamista:
Kirjallisuuden ystäville pari uutta, mielenkiintoista blogia: http://blogit.mtv.fi/lukemattomiakirjoja/ MTV:n uutistoimituksen lukutoukkien yhteinen blogi, jossa toimittajat arvioivat tietokirjallisuutta. Bloggaajille voi lähettää omia toivomuksia mihin kirjaan heidän pitäisi seuraavaksi heittäytyä, kontaktitiedot ovat etusivulla. Blogissa arvioidaan sekä vanhoja että uusia, kotimaisia ja ulkomaisia tieto- ja kaunokirjoja, ei vain juuri uunista pudonneita. Tällä hetkellä tietokirjoja on enin osa. Ainakin yksi arvioitu kirja on englanninkielinen, ei ole tiedossa saako heille ehdottaa muun kielisiä kirjoja? No varmaan ehdottaa voi mutta ei ole tietoa mitkä kielet heillä on joukossaan hallussa.

Toinen erityisesti Jane Austen faneille kiinnostava – no olkoon, ainoastaan Jane Austen faneille, vaikka se käsittelee muutakin asiaa sivuavaa kuten teen juontia – on kivalta vaikuttava All Things Jane, joka on ihan yksityishenkilön kirjoittama blogi. Toivottavasti kirjoittaja jaksaa pitää sitä yllä, sillä nyt se on vielä niin tuore, ettei siellä ole kuin pari kirjoitusta, ja pari kaunista kuvaa. Monethan aloittavat blogin pyhin päätöksin päivittää säännöllisesti mutta kuitenkin se sitten jää. Kirjoittaja selkeästi osaa ainakin kirjakielen perussäännöt ja tyyli on kepeä, mukavaa luettavaa kaikkien kyllä nyt on vaikeaa-blogien sijaan.

Muoti- ja lifestyle-blogeja on myös niin paljon että hirvittää. Lily.fi on helppokäyttöinen, sieltä löytää blogeja jaoteltuna eri aiheisiin, kuntoilusta tai fitness-touhusta (onko niillä joku mystinen ero? Jos ei, miksi fitness sana on tarvinnut erikseen ottaa käyttöön? Mutta se selvinnee fitness-blogeja lukemalla) on paljon blogeja, samoin muodista ja sisustuksesta. Suosituimmat ja nousussa olevat esitellään myös, joka auttaa löytämään rusinoita pullan joukosta. Yksi mukava uusi tuttavuus oli Pixie Dust, jossa on paljon valokuvia hedelmistä ja… Turusta? http://www.lily.fi/blogit/pixie-dust voit katsoa miten Turkkuses paistaa aurinko.

Comments Off on Uusia Blogeja

Filed under Uutiset