Uusia mobiilisovelluksia

Lounaspaikka.fi sovelluksella ei lounasseteleiden käyttöpaikan hakemisessa kauaa nokka tuhise. Sovellus listaa kaikkien lounaspaikkojen ruokalistat, tai näin se ainakin lupaa, veikkaan että Suomessa on vielä pari ruokalaa joilla ei ole nettisivuja. Sovellukseen kuuluu kuitenkin jo 4300 eri ravintolaa joita voi hakea kartta-haun avulla, joka varmaankin on lounastuntia suunnitellessa paras tapa, ja muitakin hakutapoja on.

Kenelle lie on tarkoitettu tilannehuone.fi, koska sitä ei ole tarkoitettu poliiseille joilla on jo omansa. Se listaa kaikki hälytykset Suomessa, siis tulipalot, onnettomuudet ja muut viranomaisille ilmoitetut hätätilanteet. Ehkä se on suunnattu vainoharhaisille? No, itseasiassa ainakin lehtikuvaajat hyötyisivät tästä sovelluksesta, jos kartta olisi tarkempi. Tai jos sen saa yleensäkin näkyville – ehkä vika on tietokoneessa jos ei sivu toimi sillä se on varsin suosittu. Sen saa myös ladattua puhelimelle sovelluksena, jotta aina voi olla tietoinen milloin esimerkiksi viidenkymmenen kilometrin säteellä kotoa on ollut varastopalo tai auto-onnettomuus.

Pelisovelluksia on olemassa tietysti enemmän kuin niitä voi laskea, koska jos niitä käsin rupeaisi laskemaan, loppuun päästyä niitä olisi ehditty tehdä rutkasti lisää. Kasino- ja korttipelien ystäville on tarjolla Betsson joka löytyy myös mobiilisovelluksena, jossa voi pelata lähes kaikkia pelitalon nettisivujen pelejä suoraan puhelimesta. Suosituimpia pelejä ovat videoslotit tai videohedelmäpelit, tällä hetkellä pinnalla on uusimpana Gem Drop, jossa on myös jackpot tarjolla, ja joka on yksi niistä joita voi pelata mobiilisovelluksessa. Starburst on pitänyt jo pitkään pintansa yhtenä suosituimmista peleistä, jossa on paljon bonuksia ja ilmaiskierroksia ja viihdyttävä tähtisade-grafiikka, kuten nimikin antaa ymmärtää.

Myös puhelimen sisältö kannattaa jollain lailla varmuuskopioida, nyt kun muistin määrä puhelimissakin on kasvanut. On vaikea joskus löytää palvelua jonne kaikki lomakuvat ja videot saisi turvaan siltä varalta että puhelin putoaa jorpakkoon. Avuksi tulee uusin pilvipalvelu Bitcasa, joka tarjoaa heti kättelyssä 10 GB ilmaista tilaa. Sovelluksen hyvänä puolena on myös sen etusivu, josta näkee helposti mitä pilvessä on, ja navigointi erityyppisen sisällön välillä on helppoa, ei tarvitse pelkästään tukeutua lajittelemaan itse sisältönsä kansioihin.

Matkailijoille ja muillekin näppärä apu on Converter Plus-sovellus. Laskin automaattisesti muuntaa eurot dollareiksi tai metrit jaloiksi ja tuumiksi, siltä onnistuu myös lainan korkojen laskeminen ja vaikkapa bensan kulutuksen arviointi: sovellus on englanninkielinen, mutta onneksi siihen on hiljattain lisätty maakohtainen numeroiden formatointi, eli desimaalipilkkujen ja tuhannen välin voi ilmaista oikein – suomalainen systeemihän on tietysti oikea! Eli välttyy amerikkalaisten hölmöiltä tavoilta ilmaista 1000,0 muodossa 1,000.0 tai päivämäärät väärinpäin.

Comments Off on Uusia mobiilisovelluksia

Filed under Uutiset