Uusia pelejä netissä

Nettiin tulee uusia pelejä kaiken aikaa, mutta se ei takaa sitä että ne olisivat pelaamisen arvoisia. Monia kahvitunnin täyttöön tarkoitettuja flash-pelejä suolletaan nopeaan tahtiin, ja niitä voi ihmetellä esimerkiksi Pelikone.fi sivulla, valitsee sieltä osaston ”uusimmat” ja sikäli mikäli käyttäjät ovat niitä arvioineet, niin moni on saanut varsin alhaisen arvosanan. Käyttäjäarviot ovatkin hyvä tapa olla tuhlaamatta aikaansa huonoihin peleihin – joku muu on jo tehnyt sen puolestasi.

 

Yksi uusista löydöistä oli Keep an Eye , joka vaatii nopeaa näppäinsormea, idea on hauska ja myös toteutus, eikä peli ole 100s variaatio vaihda-kahden-palikan paikkaa pelistä tai muusta vanhasta tutusta. Silmä on saatava omistajalleen ilman että se kolhiutuu, erilaiset pikku-ukot liikuttavat sitä eri lailla. Peli ei ole helppo, eli ei kannata omistautua sille samalla kun teeskentelee työntekoa.

Vanhoille roolipeliparroille ilouutinen: Suositusta scifi-pelistä Shadowrun on uusi netissä pelattava roolipeliversio saatavilla nimeltä Shadowrun Returns, ja sen uunituore lisäosa Dragonfall. Se ei ole ilmainen ostaa, mutta halpa, eikä pelaamisesta tarvitse pelin ostettuaan maksaa esimerkiksi kuukausimaksuja. Peli on saanut hyvät arvostelut, ei täysiä pisteitä mutta kuitenkin reippaasti plussan puolella mennään. Niille jotka eivät tunne peliä, tai tuntevat sen vain surkeasta Xbox-pelistä monen vuoden takaa, peli sijoittuu lähitulevaisuuteen jossa magia on yllättäen tullut takaisin maailmaan, muuttaen osan ihmisistä fantasiasta tutuiksi haltioiksi ja örkeiksi ja niin edelleen. Maailmaa hallitsevat korporaatiot, jotka aina silloin tällöin tarvitsevat kättä pitempää kun liikeneuvotteluja käydään aseet kädessä: näihin palkataan varjojuoksijoita palkkasotureiksi. Pelaajat, ei yllätys, pelaavat näitä vuokratyöläisiä jotka suorittavat korporaatioiden likaiset hommat. Pelin saa melko lailla kaikille alustoille, mukaan lukien Linux, eli etsi sitä omasta netin pelikaupastasi.

Toinen roolipelaajia miellyttävä on hauskan niminen The Mighty Quest for Epic Loot jonka takana on pelijätti Ubisoft, joka noudattelee Diablon ja Torchlightin perinteitä mutta mukana on mahdollisuus leikkiä pelimestaria, suunnitella tasoja ja täyttää ne ansoilla ja sen jälkeen nauraa maanisesti. Peli on virallisesti beta, ja ainakin toistaiseksi siihen voi liittyä ilmaiseksi.

Ilmaisia roolipelejä netissä on useita joita pelataan moninpelinä, niilläkin on tapana ilmestyä ja kadota kuin naapurin kissa. Gamespace-yhtiön Original Blood on uusi kauhupeli jossa vampyyrit ja ihmissudet taistelevat maailmassa josta ihmiset on jo hävitetty, ja toivottavasti myös kaikki kimaltelevat emo-vampyyrit. Peli on nopeasti noussut suosioon, jos pitää klassisista kauhutarinoista kannattaa kokeilla – pelaaminen ei maksa mitään, tietysti sitten pelin sisällä voi ostaa uusia ja kiiltäviä leluja.